donna-napló 2014.01.23.

2014.01.23. 12:38

Néhány hete megvilágosodtam: most már értem miért magyarázta mindenki az érettségi után: -- most kezdődik a nagybetűs élet ! én ezt akkor rohadtul nem értettem, de néhány hete már minden tiszta!

Asszem erről beszéltek!

Amikor szerda délután fél5-kor mész hazafelé a kocsival, és közben azon filózol, hogy se a postát, se a gyógyszertárat ne hagyd ki, mert a héten már nem tudsz máskor elmenni. A vásárlásnál figyelj, hogy tényleg ne tölts fél óránál többet az üzletben mert akkor borul a napirend. Hopp megint nincs listád, anélkül esélytelen, szóval amíg postázol, írj listát. Közben bevillan, hogy holnap pontban négykor kell elindulnod a melóból, mert neked kell menni a lányért az oviba. De legalább ma már főzni nem kell, mivel ez az első nap a héten hogy másnap férj nem otthon dolgozik, hanem a munkahelyén. Aztán eszedbe jut hogy füzet kell a listára, mert a lánynak pénteken kell logopédiára. ((továbbra sem érted mit akar tőle a logopédus mikor hiányzik elől három foga  )) HOPP, egy piros lámpa.... hintőpor is kell a listára mert a fiunak viszketnek a pöttyei, de legalább megspóroltál 30ezret, most hogy nem kell bárányhimlő ellen oltani. Viszont ma sem kerestél neki bölcsit a neten! De legalább a lány leendő iskolájának a telszámát beírtad a mobilba.

Na, végre hazaértél! Cuccok le, mindenkinek puszi, kézmosás, átöltözés, konyha. Nem, nem konyha, gyerekszoba, mert igénylik anyát. Férj visszavonul, magára zárja az ajtót és dolgozik tovább. Fiu ugrál a matracon, majd a karodba veti magát. Teli szájjal kacag amikor bukfencezteted. Lány teát tölt neked és legósütit készít. Kicsi a rakás, nagyot kíván. ... közben azon agyalsz mi legyen a vacsi. Hétóra, jönnek a mesék, kirobogsz vacsit készíteni. Vacsi az asztalon, közben nyolcig mese nézés. Összekevered az esti kávédat, és amig megiszod előkészíted a fürdőt, összepakolod a gyerekszobát. Hopp kihült a kávé, sebaj, amig a srácok fürdenek megmelegíted és meg is tudod inni. Fürdetés, altatás. Ma tiéd a lány, meseolvasás: Galléros Fecó naplója... ((megint eszedbe jut, hogy el kéne kezdeni naplót írni))

Srácok alszanak, kiengeded a macskát a teraszra, összeszeded a mosatlant, elmosogatsz, beengeded és enni adsz a macskának, leszeded a száraz ruhát mert holnap mosni kell, kell a hely. Fél éjfél, férj filmet nézne. Na jó de csak egy ügyvédes sorozatosat mert az legalább csak 40 perc. Férj belealszik. Te még leoltod a villanyokat, megnézed a srácokat, kizavarod a macskát a hálóból, tudván hogy 5 perc múlva ugyis visszajön és a lábadra fekszik. Megnézed a mobilon hogy az ébresztő be van-e kapcsolva, ez a szemét még ki is írja, hogy ébresztési időpont 5 óra múlva. Leteszed a fejed és becsukod a szemed.

Jó éj, nagybetűs ÉLET... ((mondjuk eltelt 20 év az érettségi óta de elkezdődött...))

A bejegyzés trackback címe:

https://donnavilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr45777925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása